Venedik'ten Kısa Kısa...


Venedik Film Festivali bütün hızıyla devam ediyor ve bazı filmler doğal olarak diğerlerinden daha fazla dikkat çekiyor. Bunların arasında Semih Kaplanoğlu'nun Süt'ü ve Ferzan Özpetek'in "Un Giorno Perfetto"su da var. Konuyla ilgili yayın yapan internet siteleri ve gazeteler iki filme de yüksek puanları uygun görüyorlar. Festivalde dikkat çeken diğer filmlere gelince:

- Büyük besteci Puccini'nin hayatından önemli bir kesit , Paolo Benvenuti'nin "Puccini e la fanciulla" (Puccini ve Genç Kız) ile perdeye yansıdı. Yarışma dışı gösterilen filmin senaryosu ve oyuncuları kadar çekim teknikleri ile de ilgi çekeceği konuşuluyor.

- Yarışma filmleri arasında yer alan Alman yapımı Jerichow da iyi eleştiriler alan yapıtlardan. Türk izleyicisinin beğenisini "Yella" ve "Gespenster" ile kazanmayı başaran Christian Petzold, bu filmde favori oyuncuları Nina Hoss ve Benno Fürmann'ın yanısıra Türk oyuncu Hilmi Sözer ile birlikte çalıştı.

-Sizlerle trailer'ını da paylaştığımız Barbet Schröder'in son filmi Inju da Venedik'te yarışma filmleri arasında öne çıkan yapıtlar arasında. Schröder ödülün önemli olmadığını ve filminin beğeniyle karşılanmasının kendisine yettiğini söyledi.


- Marco Bechis, Brezilya'daki yağmur ormanlarının hızla yok olmasını ve yurtsuz kalan Amazon yerlilerinin dramlarını anlattığı son filmi "Birdwatchers"ın gösteriminin ardından tüm eleştirmen ve gazeteciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Bechis, beklemediği bu manzara karşısında göz yaşları içinde kaldı.

- 80 yaşına gelen İtalyan yönetmen Pupi Avati de yarışmacı ruhunu kaybetmediğini yeni filmi "Giovanna's Father"ı yarışma filmleri arasına sokarak gösterdi. Film eşi ve annesinden göremediği sevgiyi, kızına göstermeye çalışan ancak zorlanan bir babanın hikayesini anlatıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement