Dev Bütçe Kavuğu Kime Geçecek?


En önemli ve büyük yönetmenlerin kim olduğu çok tartışılabilir ve bu tartışmalardan sonuç da çıkmayabilir. Ama stüdyoların en çok güvendiği ve en çok para yatırdığı yönetmenlerin kimler olduğunu beğeniler ve tartışmalar değil, istatistikler belirliyor. Steven Spielberg, bir dönem stüdyoların her senaryosuna 200-300 milyon doları gözü kapalı verebileceği bir isimdi. Avatar gösterdi ki ondan bu ünvanı James Cameron artık tamamen almış. Spielberg'in en büyük bütçeli filmlerini çektiği sıralarda basamakları birer birer tırmanan Cameron, hep doğru adımları atarak "Hayal ettiği her filmi çekebilecek" düzeye geldi.
Bu kavuk tabi ki onda sonsuza kadar durmayacak. Film dünyasını yakından takip edenler James Cameron'ın artık dev bütçelerden sıkılıp, kişisel filmler çekmeye başladığında ünvanını kime geçireceği konusunda şimdilik tek bir kişinin üzerinde birleşiyorlar: Christopher Nolan.
Başrol oyuncularının bile "Oynadık ama ne olduğunu tam anlamadık, filmi biz de merakla bekliyoruz." diye anlattığı Inception'a 200 milyon doları gözü kapalı veren Warner Bros, dahi ve ileride çok kar getireceğini düşündüğü yönetmenin gönlünü hoş tutmak istiyordu anlaşılan. Dark Knight'ın ardından Inception'da da başarı sağlarsa kavuk Cameron'dan beklenenden daha hızlı Nolan'a geçebilir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

csyasoo dedi ki…
Nolan büyük adam ama :)

Ad Code

Responsive Advertisement