San Sebastian Günlüğü...


İspanya'da 18 Eylül'den bu yana devam eden 56. San Sebastian Film Festivali, yarın akşam En İyi Film Ödülünün de sahibini bulacağı kapanış töreniyle sona erecek.

Festivalde bugün ise Meryl Streep heyecanı yaşanıyor. Amerikalı aktris, bu akşam saat 22:00'de Onur Ödülü Premio Donostia'yı alacak. Streep'in akşam saatlerinde basın toplntısı düzenlemesi de bekleniyor. Bu yıl Premio Donostia'ya Antonio Banderas ve Meryl Streep layık görülmüştü.

59 yaşındaki aktrisin San Sebastian'a gelişi heyecan yarattı. Sophie’s Choice ve Kramer V Kramer ile Oscar kazanan Streep'i, The Bridges of Madison Country ve Out of Africa'daki muhteşem performanslarıyla da hatırlıyoruz. Streep, bu yaz da Mamma Mia! ile gündemdeydi.

Öte yandan, festivalin önemli ödüllerinden "TVE Otra Mirada (Bir Başka Bakış)” ödülü “Frozen River”la yönetmen Courtney Hunt'ın oldu. Inés París (yönetmen), Montse Abbad (yönetmen) ve Arantxa Urretabizkaia'dan (yazar) oluşan jürinin ödüle layık gördüğü Frozen River'da, gelişmiş bir ülkede bile birer kadın ve anne olarak pek çok sorunla karşılaşan iki karakterin bu problemlere bulduğu orijinal çözümler, zekice ve mizahi bir dille anlatılıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement