"PANDORA'NIN KUTUSU"NDAN ALTIN İSTİRİDYE ÇIKTI!"

(Haber: Descaminado) "Türk sinemasından bir zafer daha!!!" gibi beylik laflarla söze giren bir blog değiliz... Ama haber öyle güzel ki insan klişe falan umursamıyor.

San Sebastian kentinde 18 Eylül'den bu yana devam eden 56.Uluslararası San Sebastian Film Festivali'nde büyük ödül La Concha deOro'yu (Altın İstiridye), Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu"filmi kazandı.Amerikalı yönetmen Jonathan Demme'nin başkanlığını yaptığı jüri, resmî yarışma bölümündeki sonuçları son gün açıkladı. "Altın İstiridye",Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" isimli filmine verilirken, filmin başrol oyuncularından Fransız aktris Tsilla Chelton, MelissaLeo (Frozen River) ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaştı.

Yeşim Ustaoğlu'nun dördüncü uzun metrajlı filmi olan, Türkiye, Fransa,Almanya ve Belçika ortak yapımı "Pandora'nın Kutusu", kayıp olduğunuöğrendikleri annelerini aramaya başlayan 3 kardeşin sırlarınınPandora'nın kutusu gibi birer birer ortaya çıkmasıyla yaşanan dramı anlatıyor.

Filmle, festival yankılarıyla ve Ustaoğlu'nun basın toplantısıyla bu başarıyı daha uzun yaşamak için linkiniz:
Öte yandan festivalde, En İyi Yönetmen ödülü Michael Winterbottom'a(Genova), En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Oscar Martinez'e (El NidoVacio) verildi.


Ayrıca, bir önceki güne damgasını vuran Meryl Streep'le ilgiliyankılar son gün de devam etti. Streep'in basın toplantısında ABDbaşkanlık seçimleriyle ilgili söylediği sözler gazetelerde ön planaçıkarıldı. Meryl Streep, Obama'yı desteklediğini net olarak açıklamışve "Obama'nın seçilmesi halinde Amerikan halkının sevinç çığlıklarınınAtlantik'in diğer yakasından duyulacağını" söylemişti. Streep, birgazetecinin "Ya McCain seçilirse?" sorusuna ise, "O zaman SanSebastian'da bir ev alıp buraya yerleşirim!" karşılığını vermişti.

İspanyol sinemasından bir not daha: Film Akademisi, ülkeyi Oscar'da Enİyi Yabancı Film dalında temsil edecek filmi de belirledi: 'LosGirasoles Ciegos'… Filmin 61 yaşındaki yönetmeni José Luis Cuerda, birgün Hollywood'da yarışacağını hiç aklından geçirmediğini ve kararın kendisini çok şaşırttığını söyledi. Maribel Verdú ve Javier Cámera'nınbaşrollerini paylaştığı film, İspanya İç Savaşı'nın doğurduğu sonuçlara farklı bir gözle bakıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement