yeni sezonda gösterime girecek Türk filmleri vol1...

Ağustos ayını ortaladık sayılır. Yani yeni bir sinema sezonunun daha başlamasına çok az kaldı… Geçtiğimiz yıl oldukça renkli ve bol yapımlı bir sezon geçiren Türk sineması, bu yıl da Eylül ayından itibaren oldukça hareketli geçeceğe benziyor. Daha şimdiden, çekimleri başlamış/başlayacak/bitmiş olan çok sayıda film mevcut. Bunların içinde festivallerden ödül almış olanlar, yönetmenlerin “ilk filmleri”, aylar öncesinden fragmanları çıkıp meraklandıranlar diğer yapımlara nazaran sanırız daha çok konuşulacak.

Gösterime girecek 30’a yakın film arasında öne çıkanlar şunlar:

ÜÇ MAYMUN: Cannes’da en iyi yönetmen ödülünü Nuri Bilge Ceylan’a getiren film... Hiç şüphesiz, Nuri Bilge’yi çok sevenler de O’nun sinemasıyla henüz tanışmamış olanlar da “Üç Maymun”u dört gözle bekliyor. Belki de Ceylan’ın en yüksek gişeli filmi bu olacak...



AROG: Fragmanıyla çocukları sinema salonlarında korkudan ağlatan Cem Yılmaz’ın “AROG”u Recep İvedik kadar izlenilir mi bilinmez; ama film çekimleri daha başlamadan oldukça ses getirmişti.


TATİL KİTABI: İstanbul Film Festivali’nde en iyi film ödülünü Seyfi Teoman’ın “Tatil Kitabı” filmi almıştı. Filmin bu yılki Berlin Film Festivali’ne kabul edilmiş tek Türk yapımı olduğunu yeniden hatırlamakta fayda var.


SONBAHAR: Adana Altın Koza’da en iyi film ödülünü alan film, Özcan Alper’in ilk uzun metrajlı çalışması. Ön çalışması dört yıl süren film, politik bir duruşu olmasına rağmen ajitasyona kaçmayan aynı zamanda sanatsal bir yapıt olmayı başarabilen bir ilk film olarak anlatılıyor.

SÜT:Geçtiğimiz sezon bolca ödül alan “Yumurta” nın ardından, Semih Kaplanoğlu’nun Yusuf üçlemesinin ikinci filmi “Süt” de bu sezon izleyeceğimiz filmler arasında. Üçüncü filmin adı ise “Bal”...

NOKTA:İstanbul Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü alan Derviş Zaim’in “Nokta”sı, bir tarih üçlemesi olan projesinin ikinci filmi. Zaim, Nokta için “Bir suç ve o suçtan dolayı içinde fırtınalar kopan bir adamın hikayesi” diyor.


GİTMEK (My Marlon and Brando): İstanbul Film Festivali’nde yarışan ve gerçek bir aşk hikâyesinden filme aktarılan Hüseyin Karabey’in “Gitmek”i, yönetmenin ilk uzun metrajlı çalışması. Irak’lı genç bir adam ile Türk kızının bir sette başlayan aşklarını konu alan film, bu yılın merak edilesi bir diğer yapımı.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement