yeni sezonda gösterime girecek Türk filmleri vol2...

OSMANLI CUMHURİYETİ: Gani Müjde’nin ‘Osmanlı halen varolsaydı n’olurdu?’ dediği “Osmanlı Cumhuriyeti” öncelikle komedi olduğu için ilgi çekeceğe benzer. Başroldeki isim de padişahı canlandıran Ata Demirer...


DEVRİM ARABALARI: Hititler ve Çanakkale belgeselleriyle tanıdığımız Tolga Örnek’in, ilk yerli otomobil olan ‘Devrim’in üretim sürecini anlattığı “Devrim Arabaları”, bu yıl İstanbul Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü almış Serhat Tutumluer’in de olduğu, kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip.

AŞK TUTULMASI: Murat Şeker’in üçüncü filmi olan, koyu bir Fenerbahçe taraftarının aşka inanmayan bir kıza âşık oluşunu anlattığı filmi “Aşk Tutulması”, özellikle Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği bir film.

TAŞ YASTIK: Fatih Hacıosmanoğlu’nun uluslararası film festivallerinden beri gelmeyen bu filmi, Kazakistan’da düzenlenen 4. Avrasya Uluslararası Film Festivali’nden de en iyi yönetmen ödülü ile döndü. “Taş Yastık” yönetmenin ilk filmi.


HER ŞEYİN BiTTiĞİ YER: 9 yıl önceki 17 ağustos depreminin ardından hayatta kalan insanların yaşadıkları sorunların anlatıldığı, Sami Dündar’ın "Herşeyin Bittiği Yer" adlı romanından uyarlanan filmi Ezel Akay çekiyor. Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul başrollerde...

USTA: Bahadır Karataş önemli ve piyasanın en çok iş yapan reklam yönetmenlerinden biri. Çekimleri Eskişehir’de devam eden “Usta” ise kendisinin ilk uzun metrajlı çalışması. Eskişehir güzel resim veren bir şehir, çeken kişi de bir reklam yönetmeni olunca filmin en azından görüntülerinin iyi olacağını tahmin edebiliyoruz.


VİCDAN: Geçtiğimiz sezon Erden Kıral için çok önemliydi. Lakin, 30 yıl önce çektiği “Bereketli Topraklar Üzerinde” filmi tekrar sinemalarda gösterilmişti. Kıral’ın yeni filmi “Vicdan”ın başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Murat Han oynuyor. Film tutkulu bir aşk hikayesini anlatıyor.

yapım aşamasında olan filmleri de ayrıca belirtelim:

Recep İvedik’in yeni serüveni, ‘Hababam Sınıfı’, ‘Mutluluk’un devamı ‘Sıcak’, Mehmet Bahadır Er’in ‘Kara Köpekler Havlarken’i ve Engin Er Gönültaş’ın ‘Minare’nin Gölgesi’ çekimlerine henüz başlanmamış filmlerden.

Kutluğ Ataman’ın da yeni filmi için oyuncu arayışlarını sürdürdüğünü biliyoruz. Senaryosunu Sulhi Dölek’in yazdığı Erdal Murat Aktaş’ın yöneteceği ve Mazhar Alonso’nun rol alacağı “Kirpi” adlı filmin çekimleri de Ağustos sonunda başlayacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement