Nazizm'in Kökleri... Das Weisse Band...

Michael Haneke'nin filmleri herkese hitap etmeyebilir, herkes her filmini başarılı bulmayabilir, rahatsız edici sahneler, uzun dialoglar insanlarda filmi yarıda bırakıp çıkma isteği de doğurabilir... Ancak Avusturyalı yönetmen hakkında tartışılmaz gerçek, filmlerini büyük bir disiplinle, çok iyi bir araştırma ve senaryo çalışmasıyla çektiğidir.

Haneke'nin fikirleriyle, filmlerinde aktardığı görüşleriyle de uyuşmayabilirsiniz. Ancak görüşlerini aktarma biçimleri, saygı duyulacak düzeydedir. Haneke ustanın yeni filminin konusunu duyan sinefiller bu yüzden çok heyecanlanıyor. Haneke, faşizmin ve nazizmin "eğitim sistemindeki" köklerine inecek bir filmin üzerinde çalışmaya başladı. 2009 nisanında seyirciyle buluşması beklenen film 1913 Almanya'sında bir okulda geçecek. Her filminde dersini çok iyi çalışan ve ancak dönem filmleriyle arası pek iyi olmayan Haneke'nin ortaya çıkaracağı eser merakla bekleniyor. Das Weisse Band, "Beyaz Bant" ismini taşıyacak filmin gerçek olaylara dayandırılacağı belirtiliyor.

Filmle ilgili ilgi çekici bir ayrıntı orijinal Funny Games'ten, yani 1997'den bu yana ilk kez kendi anadilinde bir film çekecek olması.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement