Festivallerden...


- Saraybosna Film Festivali devam ederken, gelen haberler Aida Begic'in ilk filmi Snijeg'in (Kar) yeni bir başyapıt olabileceği yönünde. (Yukarıdaki resim de bu filme ait)

- 22-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Roma Film Festivali, ilk gösterimi yapılacak sekiz filmi açıkladı. Hepsi Avrupa yapımı olan filmler arasında Keira Knightley'in oynadığı The Duchess, Uli Edel'in yönetmenliğini yaptığı Baader Meinhoff Komplex, kolektif yapım "8" ve Bob Marley belgeseli Exodus '77 de var.

- Alman sinemasındaki büyük çıkış 4-13 Eylül tarihleri arasındaki Toronto Film Festivaline de yansıdı. Festivalde alman yapımı veya ortak yapımı olan filmlerin toplam sayısı 36.

- Toronto Film Festivali ABD bağımsız sineması ve bu ekolden yetişen yönetmenler için de bir gövde gösterisi olacak. Festival bölümleri ve filmlerin tam listesi için:

http://1stthursday.blogspot.com/search/label/Films

- Takip ettiğimiz dergi, site ve bloglarda Locarno Film Festivali ve festivalde gösterilen filmlerle ilgili tek bir övgü bulamadık.

- San Francisco Underground Short Film Festival'in posterini çok beğendik. Bu ilgi çekici etkinlikle ilgili bilgi almak için:


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement