Tanrı Brezilyalı...

Zaten iyi futbolseverler olarak tanrının daha doğrusu tanrıların Brezilyalı olduğunu "Deus e Brasilerio"yu seyretmeden önce de büyük ölçüde kabul etmiştik. Brezilya sinemasının son dönemde futbollarına yakın bir performans sergilemesi de yaratıcı insanların ülkesine yakışıyordu.

Deus e Brasilerio, tam da brezilya futbolu gibi bir film. Taktik yapısı yani senaryosu ve kurgusu çok sağlam değil. Ancak usta oyuncular ve güzel hareketler filmi bir Brezilya Milli Takımı maçı kadar çekici kılıyor. Daha filmin hemen başında Araf'ta yolunu kaybeden kahramanımızın ankesörlü telefonla yardım istemeye çalışırken okunmaya başlayan tele-sekreter notu, en az bir Ronaldinho çalımı ya da Alex de Souza golü kadar şık.

"Araf'a hoşgeldiniz. Eğer Hristiyansanız 1'e, Musevi iseniz 2'ye, Müslümansanız 3'e basın. Hristiyanlığı çevirdiniz. Eğer Ortodoks Katolikseniz 1'e, Protestansanız 2'ye...."
Filmin konusu kabaca tanrının stresten ve işinin getirdiği ağır yükten sıkılıp, Brezilya'ya inmesi ve işleri bir süre devralacak bir aziz araması. Birçok güzel espri ve felsefi açılımla dolu filmi kaçırmamanızı öneririz.

NEDEN İZLENMELİ?
1.Brezilya sinemasıyla hala tanışmadıysanız çok iyi bir başlangıç.
2.Brezilya'yı görmek ve hissetmek için. Filmde ülkenin insanları ve doğal güzellikleri çok iyi işlenmiş.
3.Wagner Moura'nın oyunculuğu için.

NİYE İZLENMEMELİ?
1.Dini esprilere alınganlık gösteriyorsanız izlemeyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement