Brezilya Bardem'i...

Hemen hemen her iyi İspanyol filminde Javier Bardem'le karşılaştığımızda, ülkenin sınırlarını aşacağını ve dünya çapında bir aktör olacağını tahmin etmiştik. Şimdi aynı duyguyu iyi Brezilya filmleri izlediğimizde yaşamaya başladık.

Carandiru'da yan bir roldeydi (Zico) ama oyunculuğu farkediliyordu. Ardından Cidade Baixa'da (Lower City) döktürdü. Hemen altta tanıttığımız Deus e Brasilerio'da tanrının bile başını ağrıtacak kadar geveze ancak iyi niyetli karakterine tanık olduk. Son olarak Tropa de Elite'de oynadığı başrol, (Yüzbaşı Nascimento) kafamızdaki tüm Wagner Moura imajını yeniledi. Bu kadar farklı rollerin altından, yüzde yüz başarıyla kalkan Wagner Moura'yı "Yeni Bardem" veya "Yeni Garcia Bernal" olarak anmak zor değil.

Moura'nın filmler dışında Brezilya dizilerinde de boy gösterdiğini biliyoruz ancak iyi oyunculuk göreceğiz diye pembe dizi seyredecek de değiliz. Portekizceniz varsa aktörün Tropa de Elite'den sonraki projelerini kendisine ait blogunda takip edebilirsiniz. http://www.wagnermoura.blogger.com.br/ (Önemli bir haber olduğunda bizi de uyarın lütfen, Portekizce bilmiyoruz)

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement