Red Cliff... Uzakdoğu Sineması Tarih Yazdı.

1992'de Hard Boiled, John Woo'nun Hong Kong'da çektiği son film olmuş ve Hollywood'lu prodüktörler "Bu adamda iş var" diyerek büyük projeleri önüne sermişlerdi.



Geride kalan 16 yıla baktığımızda Woo'nun ABD'de de çok başarılı filmler çektiğini görsek de, Hard Boiled veya Killer gibi klasik bir esere imza atamadığını söyleyebiliriz. Hollywood'dan sıkılan Woo, ülkesinden gelen büyük teklifi geri çevirmedi ve hem ülkesine, hem de sinemaya büyük bir geri dönüş yaptı.


Woo'nun yeni filmi Red Cliff, 80 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi. Film, Çin'in üçe bölündüğü ve ülke tarihindeki en büyük savaşların yaşandığı dönemi ele alıyor. Woo'dan beklenildiği gibi baştan sona bir aksiyon ve savaş filmi olan yapım, geçtiğimiz hafta Uzakdoğu'da gösterime girdi. İlk haftasonunda 25 milyon dolar hasılat yapan film hakkında Woo kısaca "Başyapıtım" diyor.



Film inanılmaz bir oyuncu kadrosunu da bir araya getirdi. Tony Leung (2046), Takeshi Kaneshiro (Warlord), Chen Chang (Three Times), Shido Nakamura (Letters from Iwo Jima), Zhao Wei (Green Tea) gibi yıldızlar tüm yeteneklerini sergilediler. Filmin orijinal kadrosunda ismi açıklanan Ken Watanabe "Bir Japonun, Çin'in tarihinin oynandığı bir filmde ne işi var" tepkileri sonucunda filmde yer alamadı. Chow Yun Fat ise sigorta sorunları nedeniyle Red Cliff'te oynayamadı.


4, 5 saatlik filmin batıdaki sinemalarda 2,5 saatlik haliyle gösterilecek. Eğer Woo hayranıysanız, 4,5 saatlik DVD versiyonunu beklemenizi öneririz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement