Julia Stiles'tan Cesur Bir Deneme

Çok iyi bir oyunculuk eğitimi sonucunda sinemaya adım atan Julia Stiles 1996'da başladığı kariyerine bir süre gişe filmi ve romantik komedi ekseninde devam etmişti. Arada bir oynadığı bağımsız filmlerle kalitesini göstermeyi de ihmal etmiyordu.

2007'deki Bourne Ultimatum'dan beri ortalıkta görünmeyen oyuncunun neler yaptığı ortaya çıkınca ilerleyen yıllarda Stiles'ın ismini daha çok duyacağımız da belli oldu. Son iki yılda Columbia Üniversitesi'nde ingiliz dili ve edebiyatı mastırı yapan Stiles, David Mamet'nin Oleanna isimli tiyatro oyununda rol almış. Bir dizi kısa film yazan ve çeken yetenekli oyuncu son 6 aydır bi senaryo üzerinde çalışıyormuş.

Sylvia Plath'ın "Bell Jar"ı üzerinde çalışan Stiles, ünlü yazarın yaşayan arkadaşlarıyla konuşmuş, arşivleri taramış ve senaryosuna sağlam bir temel oluşturmuş. Sylvia Plath'ın tek romanı Bell Jar her ne kadar kurgusal gibi görünse de ünlü yazarın ve şairin depresyondaki günlerini anlattığı bir otobiyografi olarak bilinir. Plath, kitap yayınlandıktan bir ay sonra intihar ederek aramızdan ayrılmıştı.

Julia Stiles senaryosunu yazdığı filmde başrolü yani Plath'ı da kendi oynayacak. Filmi Virgina Madsen'in yöneteceği belirtiliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement