Martin Sheen İspanyol Olduğunu Hatırladı...


(Haber: Descaminado) Amerikalı aktör Martin Sheen, Hıristiyanlığın hac rotalarından ünlü “Camino de Santiago (Way of St.James)” yürüyüşünü film yapmaya hazırlanıyormuş.

Sheen, birkaç gün önce Galiçya Bölgesel Yönetimi (Xunta de Galicia) Başkanı Emilio Pérez Touriño’yla Madrid’de bir araya gelerek bu fikrini anlatmış ve proje, Xunta’dan destek görmüş.

Asıl ismi Ramón Gerardo Antonio Estévez olan, Galiçya asıllı Martin Sheen, bu filmle memleketine olan borcunu ödemeyi arzuluyormuş. Sheen, kendisinin de oynayacağı filmde, oğlu Emilio Estévez’e de rol verecekmiş.

İspanya’nın kuzeybatısında her yıl dünyanın dört bir yanından gelen 100.000’den fazla kişinin gerçekleştirdiği yürüyüş, altında Havari Zebedi oğlu Yakup’un mezarının bulunduğuna inanılan Santiago de Compostela Katedrali’nde son buluyor.

Sırasıyla 6, 5, 6 ve 11 yılda bir “25 Temmuz” günü Pazar’a denk geldiğinde, yürüyüş “Kutsal Compostellan” adıyla daha büyük bir katılıma sahne oluyor. En son 2004’te gerçekleşen bu olay 2010 yılında tekrarlanacak ve bu nedenle Xunta de Galicia’nın, 2010 yılı için tanıtım faaliyetlerini artırmayı amaçlıyor.

Luis Buñuel'in “Camino de Santiago”yu konu edinen La Voie lactée (The Milky Way - 1969) adlı bir filmi bulunuyor. Buñuel o filmde Katolik kilisesinin öğretilerini yoğun biçimde eleştirmişti. “Camino de Santiago” bugüne dek çok sayıda belgesele de konu oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement