Tarantino'ya Kötü Haberler...


Inglorious Basterds'in çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Tarantino bir yandan filmle ilgilenirken, bir yandan set dışından gelen kötü haberin sarsıntısını atlatmaya çalışıyor.

İlki geçtiğimiz hafta yaşanan bir gelişme. Tarantino'nun bu filmi çekmekteki en önemli amacının, kendisini Avrupalı sinema çevrelerine daha çok sevdirmek olduğu biliniyordu. Bunun için bütün programını Cannes Film Festivali'ne göre ayarlamıştı. Burada alacağı bir ödülle dünya çapında gördüğü saygıyı arttırmayı planlıyordu. Ancak Cannes jüri başkanının Isabelle Huppert olarak açıklanması Tarantino'yu üzecek bir gelişme oldu. Filmin oyuncu kadrosu belirlenirken Huppert'e teklif götüren ve ardından ciddi bir tartışma yaşayan, bu arada Huppert'e "şımarık" diyen Tarantino'nun Cannes'da ödül alması artık çok zor gözüküyor.

İkinci büyük ve bizce daha önemli darbe ise İtalya'dan geldi. Daha önce Tarantino'nun filmin müzikleri konusunda efsane Ennio Morricone'yi ikna ettiğini duyurmuştuk. Ancak Morricone, yaptığı bir açıklamayla zaman darlığı yüzünden Inglorious Basterds'in müziklerini besteleyemeyeceğini belirtti. Morricone, çekim programı daha esnek olan Guiseppe Tornatore'nin Baaria'sı için çalışacağını duyurdu.

Kısacası Tarantino, artık kazanması çok şüpheli olan Cannes'a yetişebilmek için Morricone'yi de kaybetmiş oldu. Morricone'nin olabildiğince fazla filme müzik yapması gerektiğini düşünen bir blog olarak duruma biz de Tarantino kadar üzüldük.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement