Mutlu Yüzyıllar Mano...


"Ünlü oyuncu/yönetmen/prodüktör" yaşgününü sette çalışma arkadaşlarıyla birlikte kutladı" haberlerini sıkça duyarız...

Ancak böyle bir haberi hayatınızda sadece bir kere okuyabilirsiniz. Portekizli usta yönetmen Manoel De Oliveira ya da kısaca Mano, yüzüncü yaşgününü çekimlerine devam ettiği son filminin setinde kutladı. Dünyanın yaş ve yönetmenlikle ilgili hemen her rekorunu elinde bulunduran Mano, dünyanın en yaşlı faal sinema adamı.

Bu arada sinema dünyasının koşulları 100 yaşında bile olsalar insanları zorluyor. Mano'nun bütün derdi filmi Singularidades de uma rapariga loira"yı şubat ayındaki Berlin Film Festivali'ne yetiştirmek. Film 19. yüzyıl yazarlarından Eça De Quiros'un bir öyküsünden sinemaya uyarlanmış ve başrollerinde Mano'nun favori oyuncuları Ricardo Trêpa, Diogo Dória ve Leonor Silveira var.
Mano doğum günü kutlamasında mutluluğunu "Bir yönetmen için en iyi hediye ve ödül, film yapmaya devam etmektir. 78 yıldır bu işi yapıyorum ve her yıl en güzel doğum günü hediyesini alıyorum" sözleriyle paylaştı.

1908 doğumlu yönetmen 1931'den beri her yıl bir film çekmeyi başarmış ve sadece Salazar cuntasında sanatını icra etmekte sorun yaşamış.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement