Kısa Kısa...


- Usta Macar yönetmen Istvan Szabo yeni filmi "The Door" için çalışmalarını sürdürüyor. Film 2003 yılında çıkan ve Macaristan'da satış rekorları kırdıktan sonra 36 dile çevirilen Magda Szabo'nun aynı adlı romanından sinemaya uyarlanacak. (Resim: Szabo'nun genç ve tutkulu bir pozu)

- İskandinav sinemasını takip ediyorsanız Per Fly ve Petter Naess'i ıskalamanız mümkün değil. İki yönetmen de Kuzey Avrupa'nın en yetkin prodüktörlerinden Dag Alveberg ile iki ayrı projeye başladı. Trier ve Hamer'in de yeni film haberlerini vermiştik. 2009'da İskandinav sinemasına doyacağız.


-Usta İngiliz aktör Stephen Fry, Hollandalı yazar Arthur Japin'in "In Lucia's Eyes" isimli romanının haklarını satın aldı. Prodüktörlükteki ilk adımlarını başarıyla atan Fry'ın romanı ilk olarak bir tiyatro oyunu, ardından da filme aktarması bekleniyor. (Ve Evet, Stephen Fry'ın yanında gördüğünüz isim Doctor House, yani Hugh Laurie)

- Steven Spielberg'in "Old Boy"u yeniden çevireceğini ve başrolünde de Will Smith'i oynatacağını öğrendiğimizde güzelim filmin rezil olacağını düşünmüştük. Will Smith filmle ilgili yaptığı açıklamada "Old Boy'u yeniden çevirmeyeceğiz, filme uyarlanan mangadan başka bir hikayeyi sinemaya aktarmayı düşünüyoruz" diyerek içimize su serpti.


- İlk yönetmenlik denemesini 6 yıl önce "Dancer Upstairs"la gerçekleştiren John Malkovich, bu sefer bir belgesel için kolları sıvadı. Malkovich'in mülteci çocukların dramını anlattığı "Tripple Crossing" isimli filminin prodüktörlüklerini Gael Garcia Bernal ve Diego Luna yapacak.

- Sundance 2009'un açılışı "Mary and Max" isimli hamur stop-motion'la yapılacak. Adam Elliot'un yönetmenliğini yaptığı filme Philip Seymour Hoffman, Eric Bana ve Toni Collette de sesleriyle destek veriyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement