Kurosawa and Scorsese and Nichols... High and Low...


Re-Make, yani yeniden çevrim şu sıralarda Hollywood'da en çok tekrarlanan sözcük... Yeniden çevrilmesi planlanan filmlerin büyük çoğunluğunun orijinali kadar iyi olamayacağını düşündüğümüzden, birçoğunun haberlerinin pachydermata'dan içeri girmesine izin vermiyoruz.

Bugün haberini vereceğimiz filmin de orijinali kadar iyi olacağını düşünmüyoruz ama son yılların en ilginç re-make'i olacağı kesin...

Yönetmenlik kariyerine "Who's Afraid of Virgina Woolf" gibi bir filmle başlayan ve daha ikinci yönetmenliğinde "The Graduate" gibi bir başyapıtı çekmeyi başaran Mike Nichols, son dönemde de Closer gibi bir eseri sinemaseverlere armağan etmişti.

Nichols'ün girişeceği yeni proje Akira Kurosawa'nın "High and Low"u... Spoiler olmasın diye uzun uzun anlatmayalım ama seyredenler bilir... Kurosawa, High and Low'da kendi janrının dışına çıkmasına rağmen bir "fidye" hikayesi ile bile sinema tarihine geçen bir film çekmeyi başarmıştır.

Kısacası Mike Nichols'ın işi çok zor... Ama kadrosu da sağlam... Filmi 1999'da çekmeye niyetlenen Martin Scorsese, executive producer koltuğunda oturacağını ve Nichols'a her türlü yardımı yapacağını belirtti. Yeniden çekimin senarist koltuğunda ise büyük bir usta var. Tiyatro oyunlarının yanısıra Hoffa, Wag the Dog ve Glengarry Glen Gross gibi önemli yapıtların senaristi David Mamet.

Filmin cast çalışmaları henüz başlamadı ama kadroya katılan her oyuncunun sitemizde yer alacağını söyleyebiliriz...
(Resim: Kurosawa usta High and Low'un setinde oyuncularına direktifler veriyor)

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement