San Sebastian Film Festivali Başladı...


(Engin Eryiğit İspanya'dan bildiriyor) 56. San Sebastian film festivali, dün akşam başrollerini Antonio Banderas, Laura Linney ve Liam Neeson'ın paylaştığı ‘The Other Man’ filminin gösterimiyle kapılarını açtı. 27 Eylül'e kadar sürecek festivalde Banderas bu akşam, 'Premio Donostia' ödülünü Pedro Almodóvar'ın elinden alacak. 'Premio Donostia' ödülüne Banderas'la birlikte Meryl Streep de layık görüldü.

Öte yandan, ünlü yönetmen Woody Allen da festival için San Sebastian'da bulunuyor. İspanya genelinde bugün vizyona giren ‘Vicky Cristina Barcelona’nın da dün akşam, festivalde yarışma harici tutulan 'inciler' kategorisinde gösterimi gerçekleşti. Scarlett Johansson Penélope Cruz, Javier Bardem ve Rebecca Hall'un başrollerinde yer aldığı film, ABD'de 15 Ağustos'ta vizyona girmiş ve sadece 1 ay içinde Allen'ın en büyük gişe hâsılatı yapan filmi olmuştu.

San Sebastian'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Allen, filmle ilgili olarak, "Barcelona'nın karizmasının sinemaya bakışını tazelediğini" söyledi. Aynı zamanda caz klarnetçisi olan Allen, bu sene sonunda yeni yıla girilirken Murcia'daki InterContinental La Torre Golf Resort'ta New Orleans Jazz Band grubuyla sahne alacağını da açıkladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement