Aronofsky Nuh'un Peşinde...


The Wrestler Venedik'te Altın Arslan aldı... Tüm siteler, dergiler ve bloglar Darren Aronofsky'den ve Mickey Rourke'tan bahsediyor... Film aralık'ta vizyona girecek ama daha gişe başarısı belli olmadan herkes filmin kaç oscar alacağını tartışıyor...

Durum böyle olunca da Darren Aronofsky'yi susturmak pek kolay değil tabi... Farklı janrlarda art arda olağanüstü işler çıkaran yetenekli yönetmen hayalindeki film ve senaryoyu da açıkladı. Aronofsky "Bu işe girmeye karar verdiğimden beri aklımda tek bir film var. Daha 10 yaşında kafamda sahneler, replikler ve senaryonun büyük bölümü hazırdı zaten. Ne zaman olur bilmem ama bir gün mutlaka "Nuh"un hikayesini çekeceğim" sözleriyle en büyük hayalini anlatıyor.

Aronofsky'nin daha 13 yaşında New York çapındaki bir şiir yarışmasını "Nuh'un gözlerinden tufanı anlattığı" bir eserle kazandığını belirtirsek, ünlü yönetmenin bu konudaki takıntısını daha iyi anlayabiliriz.

Aronofsky'nin Nuh konusundaki analizleri de ilgi çekici: "Üzümü yetiştiren, üzümden şarap yapan ve şarabı içip sarhoş olan tarihteki ilk kişi. Karanlık ve komplike bir karakter. Tüm dünya yok olurken, kurtulmanın acısını yaşıyor. Aslında biz de her gün dünya çevremizde yok olurken, bir gün daha fazla yaşamanın acısını çekiyoruz. Bu arada Nuh'un dünya üzerindeki ilk çevreci olduğunu söylememe de gerek yok sanırım"

Aronofsky, Fountain'da da beraber çalıştığı Ari Handel'le senaryoyu bitirdiklerini, filmin çok pahalı bir yapım olacağını ama "Titanic'ten sonra en çok tanınan ikinci geminin " her stüdyonun ilgisini çekebileceğini düşünüyor.

(Resim: Jan Brueghel'in "Nuh'un gemisi" tablosu.)

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement