The Wackness... (1994 İlginç Bir Yıldı)


İlk olarak gösterildiği Sundance'i salladığını duyduk. Ardından ABD'de vizyona girmesini ve DVD'sinin çıkmasını beklerken, elimize bir kopyası geçince seyretmemezlik edemedik. Biraz erken bir değerlendirme olacak ama filmi şu anda DVD satan her yerde bulabileceğiniz için "The Wackness"tan biraz bahsedelim istedik.

İyi eleştiriler alan ancak pek de ses getirmeyen "All The Boys Love Amanda Layne"den sonra ikinci uzun metrajlı filmini çeken Jonathan Levine, filmin senaryosunu da kendi yazmış. Ben Kingsley, Josh Peck, Olivia Thirlby, Famke Janssen filmin başrollerini paylaşırken, Method Man'i ve sıkıcı ikiz kardeşlerden Mary Kate Olsen'i de yan rollerde görmek mümkün.

Filmin konusu kısaca, geçimini sağlamak için 1994'te ortalığı kasıp kavuran ve New York'ta neredeyse legal hale gelen marihuana satan bir gencin büyüme sancıları. Josh Peck'in büyük bir başarıyla canlandırdığı "Luke Shapiro" ve Ben Kingsley'in oynadığı psikolog Dr.Squires arasında giderek gelişen dostluğu izlemek, film boyunca devam eden muhteşem müzikleri dinlemek zaten bu filmi mutlaka izlemenizi gerektiren konular.

Jonathan Levine büyük bir ihtimalle kendi yaşanmışlıklarından yola çıkarak yazdığı senaryoda bir şeyi anlatmayı çok iyi başarmış. 18 yaşında da 60 yaşında da olsa erkeklerin acılarını nasıl yaşadıklarını.

NEDEN İZLENMELİ:
1.Tarihin en ilginç sevişme sahnelerinden biri için. Telefon kulübesinde sevişen çiftin 20 yıl önce neler yaptıklarını düşünün.
2.Müzikleri için.
3.Kesinlikle ve kesinlikle müzikleri için.
4.Son zamanlarda dijital teknolojilerin istilası nedeniyle pek rastlamadığımız bir görsel anlatım için.
5.Ben Kingsley ve Josh Peck'in oyunculukları için.


NİYE İZLENMEMELİ:
1.Sigara, alkol, vs. bırakmaya çalışanlar izlemesin.
2.Daha çok bir erkek filmi, bayanların erkeklerle aynı şekilde beğeneceğini sanmıyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement