Padilha + Cheadle = Marching Powder


Son zamanlarda şiddet üzerine yapılmış en iyi film kuşkusuz Tropa De Elite. Sam Peckinpah filmlerini hatırlatan senaryosu ve yönetmen Jose Padilha'nın başarılı estetik dokunuşlarıyla son yılların en etkileyici filmi oldu bizim için.

Jose Padilha'yı zaten takip ediyorduk. Ancak Tropa De Elite'den sonra tüm dünya gibi ne yaptığına ve projelerine daha dikkatli bakar olduk. Ve bu yüzden Variety'de çıkan haber oturduğumuz yerde takla atmamıza neden oldu.

Padilha'nın yeni projesi "Marching Powder". Aslında projenin sahibi her filmiyle kült aktör statüsüne biraz daha yaklaşan Don Cheadle. Cheadle, 2004'ten beri Rusty Young'un romanından uyarlanan senaryoyu çekecek bir yönetmen arıyor. Gerçek bir hikaye üzerine kurulan senaryoda Bolivya'nın San Pedro hapishanesinde yaşananlar anlatılıyor. San Pedro, mahkumların yönettiği, iyi hücrelerde kalmak için yönetime para ödediği, cezaevi içinde dükkan açabildiği ve dışarıdaki ailelerini yanına alabildiği farklı bir hapishane. Ve aynı zamanda filme ismini veren "Marching Powder" yani kokain üreten en büyük merkezlerden biri.

Padilha şu anda sonlandırmak üzere olan projesi "A Willing Patriot ve Don Cheadle da Antoine Fuqua'nın "Brooklyn's Finest"ını bitirir bitirmez beraber bu ilginç senaryoya eğileceklerini açıkladılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement