Kısa Kısa... Comic Con (1)...


ABD sinema gündemi yıl içinde dönemlere bölünmüş durumda... Cannes yaklaşınca Avrupa ve Bağımsız sinema gündeme geliyor, yeni projeler açıklanıyor... Oscarlar yaklaşınca "blockbuster" denilen epik filmler... Şu sıralarda San Diego'da devam eden Comic Con ise Bilimkurgu, Çizgi Roman ve kahraman filmlerinin öne çıkmasını sağlıyor. Comic Con her yıl olduğu gibi yoğun bir gündemle devam ediyor... Yaşanan her gelişme için ayrı haber yapsak sayfalarımız dolar ve bilim kurgu bloguna döneriz... En iyisi sizi filmler ve projelerle ilgili kısaca bilgilendirmek.

-Roberto Rodriguez, Comic Con'da uzun süredir gündemde olan "Red Sonja"yı açıkladı. Conan'da Brigitte Nielsen'in canlandırdığı Red Sonja'yı Rodriguez'in filminde uğruna 16 yıllık eşini terk ettiği Rose McGowan oynayacak. Rodriguez filmin yapımcısı, yönetmenliği yakın arkadaşı Douglas Aarniokoski yapacak.



- Alex Proyas Comic Con'da yeni filmi Knowing'i tanıtmak için yaptığı basın toplantısında bir sonraki projesini de açıkladı. Proyas "Dracula: Year Zero"yu çekecek. Filmin konusu adından da anlaşılacağı gibi vampirliğin doğuşu.

- Comic Con'da en çok ilgi çeken panellerden biri "Mutant Chronicles"ınki oldu. Nispeten kısıtlı bir kadro ve bütçe ile çekilen Simon Hunter filminde Thomas Jane, Ron Pearlmon ve Devon Aoki oynuyor. Filmle ilgili eleştiriler çok olumlu.


- Comic Con'da en ağır eleştiriler ise Sin City ve 300'den sonra yeni Frank Miller projesi olan The Spirit'e geldi. Filmi fazla Hollywood klişeleri ile dolu olduğunu duyan bilim-kurgu ve çizgi roman fanları Frank Miller'ın basın toplantısını topluca terk etti.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement