Gala geçtiğimiz sezonu değerlendiriyor!



30 Mayıs Cuma 22.30

Pachydermata olarak yeniliklerimiz sürüyor. Artık bir "Kardeş Programımız" var.

Sunuculuğunu Selen Sevigen ile usta sinema yazarı Mehmet Açar’ın üstlendiği Gala, bu sezonun son programında da değerli konu ve konuklarıyla Türk sinemasının konuşulmayanlarını masaya yatırıyor.

Ünlü sinema yazarları Atilla Dorsay ve Sevin Okyay, geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini yapmak üzere bu hafta Gala’ya konuk oluyor. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde “Üç Maymun” filmi ile “En İyi Yönetmen” ödülü almasını ve bunun Türk sinemasına kattıklarıyla, sezonun diğer önemli ve çok konuşulan filmlerine parmak basılacak.

Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik Gala’ya konuk oluyor. Çelik; bakanlığın Türk sinemasına verdiği desteği, ülkemizi yurtdışında tanıtmada Türk sinemasının önemini ve bunun için yapılan çalışmaları anlatacak.

Bu sezon Gala’nın son konukları ise “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi”nin ekibinden yönetmenler Hasan Yalaz ve Emre Akay, oyuncular Gülüm Baltacıgil ve Tuğra Kaftancıoğlu olacak. Bu hafta gösterime giren filmin farklı senaryosundan, çekim tekniklerinden ve çekimlerde yaşananlardan bahsedilecek.

Türk sinemasının her açısıyla konuşulduğu Gala programı 30 Mayıs Cuma akşamı saat 22:30’da TürkMax’ta.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement