Adana Altın Koza Film Festivali çocukları sinemayla buluşturuyor


Altın Koza Film Festivali, her yıl Türk ve dünya sinemasının seçkin örneklerini sinemaseverlere sunmanın yanı sıra ‘Okullar Sinemada, Sinema Okullarda’ projesiyle de çocukları sinemayla buluşturmaya devam ediyor. Festival bu yıl yaklaşık 60.000 öğrenciyi sinemayla buluşturmayı hedefliyor.

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Altın Koza Film Festivali’nin onbeşincisi, bu yıl 02 – 08 Haziran 2008 tarihinde yapılacak. Devam edeceği bir hafta boyunca tüm dünyadan en güzel uzun ve kısa metrajlı film örnekleriyle belgeselleri sanatseverlerin beğenisine sunacak olan festival, ilk defa geçen yıl uygulanan ‘Okullar Sinemada, Sinema Okullarda’ projesiyle de özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların sinemayla buluşması sağlanacak.

Buna göre filmleri izleyecek çocukların yaş gruplarına göre hazırlanan 4 filmlik seçki Adana genelinde tespit edilen ve okullarında salonları olan 106 okulda gösterilecek. Okullarında salonları olmayan 45 okulun öğrencileri ise Belediye Otobüsleriyle sinema salonlarına taşınarak yine kendileri için özel olarak hazırlanan seçkiyi izleyecekler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement