Pascal Laugier: “Filmimi alkışladılar. Bu beni rahatsız etti!”


41. Uluslararası Katalunya Sinema Festivali, Barcelona'ya 35 kilometre mesafede bulunan sahil kenti Sitges'te devam ediyor.

Festival kapsamında düzenlenen "Sitges Fòrum" oturumlarının dünkü konuğu, Fransız yönetmen Pascal Laugier'di. Laugier, bu yılki festivalin en çok tartışılan filmlerinden "Martyrs"ın gösteriminin ardından katıldığı oturumda, sinemanın 'haddi aşma' özelliğinin giderek unutulmaya başladığını ve Martyrs'ta bu unsuru yeniden hatırlatmak istediğini söyledi.

Martyrs'ı "sevilmesi zor, hasta" bir film olarak niteleyen Laugier, gösterimin ardından seyircilerin filmi alkışladığını ve bunun kendisini rahatsız ettiğini de sözlerine ekledi.

Laugier, şiddeti bir eğlence biçimi olarak sunan filmleri sevdiğini, fakat oyuncularını asla bir et parçası olarak görmediğini belirtti.

Morjana Alaoui ve Mylène Jampanoï'nin başrollerini paylaştığı Martyrs, özellikle bir genç kızın yaklaşık 35 dakika süren işkenceye maruz kaldığı sahneleriyle tartışılıyor.

Öte yandan Laugier, Fransız ve İspanyol yönetmenlerin Kuzey Amerikalı meslektaşlarından hiçbir eksiği olmadığını ifade etti. Laugier, "Amerikan sinemasını taklit etmeye çalışan Fransız filmlerini hiç sevmiyorum. Martyrs bunun için böylesine Avrupalı." diye konuştu.

Fransız filozof Michel Foucault'tan aşırı etkilendiği yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise Laugier, "Beni o kadar etkilemiştir ki, her şeyini ezbere biliyorum!" yanıtını verdi.

12 Ekim’de sona erecek 41. Uluslararası Katalunya Sinema Festivali’yle ilgili ayrıntılar için linkiniz, festivalin resmi internet sitesi (Katalanca, İspanyolca ve İngilizce) http://www.cinemasitges.com/ct/

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement